#reducefoodwaste – A megmenthető élelmiszer

Szerző: Trademagazin Dátum: 2019. 08. 14. 20:13

A Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. és a KSZGYSZ közös, rendezvényén mutatja be a STREFOWA (Strategies to Reduce and Manage Food Waste) nemzetközi program eredményeit, és az azokban rejlő lehetőségeket

A STREFOWA (Strategies to Reduce and Manage Food Waste – Stratégiák az élelmiszerhulladék csökkentésére és kezelésére Közép-Európában) nemzetközi program a legjobb megoldásokat keresi az élelmiszerhulladék keletkezésének megelőzésére és visszaszorítására, valamint a hulladék kezelésének legjobb módjaira. A kezdeményezés három éve indult útjára az Európai Unió támogatásával.

A STREFOWA projekt fő célja az élelmiszer- és élelmiszerhulladék-menedzsment fejlesztése a kiválasztott közép-európai városokban, amelynek eredményeként csökkenthetőek a – különösen az üvegházhatású gázok kibocsátásából származó – környezeti hatások, redukálhatók a költségek, illetve pozitív hatással lehetnek a társadalom széles rétegeire is (innovációk, start-upok, közösségi gondolkodás, élelmiszer-adományozás, vásárlói szokások befolyásolása, nemzetközi egyesület, versenyek, oktatási anyagok, iránymutatások, stb.).

Egy közös gondolkodásra hívjuk az érintett szervezetek, vállalkozások, intézmények képviselőit a 2019. szeptember  11-én, Budapesten, a Hotel Benczúrban megrendezésre kerülő – ingyenes, de regisztrációhoz kötött – konferenciánkra. Részletek és jelentkezés

Kapcsolódó cikkeink