Ráspi

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 03. 22. 08:00

A budapesti Ráspi megálmodója Horváth Józsefhez fűződő barátságára vezeti vissza az üzleti szempontból sem előnytelen névválasztást; az értőknek a helyről mindent elmond az étterem neve! A vállalkozását konzekvensen a „mindenben a legjobbat” elvre építő tulajdonos-séf jó ideig kereste a megfelelő helyszínt, ahol most 27 vendéget (plusz 12-t a borozórészben) tud egyszerre a legmagasabb színvonalon kiszolgálni.

Ráspi

Ráspi

A ma divatosan rövid étlap tételei a legfrissebb alapanyagokból készülnek, a szuflé a világ legjobb csokoládéjából, az ételekhez pedig a legjobb hazai (és négy külföldi) kézműves borokból és nyolcféle champagne közül választhat a vendég. Magától értetődik, hogy a kenyér és a gyúrt tészta frissen, helyben készül, kóla és sör nincs, vannak viszont frissen facsart zöldség- és gyümölcslevek, valamint saját készítésű virág- és gyümölcsszörpök.

Ezüsttel terítenek a mokett terítőkkel és csipkével fedett asztalokon – ehhez képest nem is kirívó a főételek 2200–7500 forintos ára. Mindemellett a környék cégeinek közép- és felsővezetői is szívesen fogyasztják a háromfogásos, 2400 forintba kerülő déli menüt. A fertőrákosi Ráspi nemcsak szellemiségében van jelen a rafináltan egyszerű enteriőrű üzletben: kaphatóak itt Horváth József borai, lekvárjai, balzsamecete is.

Budapest, VI., Király u. 53.
Tervező: Major Mónika, Horváth József
Konyhafőnök/házigazda: Gál Attila

Kapcsolódó cikkeink