Randstad Award: „Legérdekesebb munkatartalommal rendelkező vállalat” és „Legjobb karrierlehetőségeket kínáló vállalat” cím – IBM ISSC

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 06. 09. 17:05

Az IBM ISSC hazánk egyik legnagyobb és legrégebb óta működő IBM-szolgáltatóközpontja, de a nemzetközi piacon is az első három között van.

– Egy cég erejét e mutatóknál jobban jellemzi gazdag portfóliója, szolgáltatásai sokrétűsége, tapasztalt és elkötelezett munkavállalói közössége. Azt hiszem, e tekintetben is az élvonalban vagyunk – mondja Dopierala-­Bősze Magdalena ügyvezető igazgató.

Fontosnak tartják, hogy jól érezzék magukat dolgozóik, és vonzó karrierutat, tartalmas munkát kínáljanak, lehetőleg rugalmas, akár otthoni keretek között. Rendszeresen szerveznek közvélemény-kutatásokat, szondázzák a munkatársak véleményét.

Nagy hangsúlyt fektetnek a személyes fejlődésre, szakmailag és a „soft skillek” területén is. A számos különféle tréning mellett minden munkatársnak kötelessége évi 40 órát képességei fejlesztésére, tudásának bővítésére szánni.

– Kellő tehetséggel és szorgalommal nálunk nagyon könnyű előrelépni a ranglétrán, támogatjuk azokat is, akik külföldi IBM-szervezetnél szeretnének munkát vállalni. Ez különösen fiatalabb munkavállalóink számára vonzó lehetőség. Szervezett keretek között támogatjuk az önkéntes munkát is a világ különböző országaiban. Rengeteg integrációs programot szervezünk, ami nem meglepő, hiszen a cégnél több mint 60 különböző nemzetiségű kolléga dolgozik – sorolja a díj elnyerésében is latba eső szempontokat az ügyvezető igazgató asszony.

Elsősorban a nyelvismeret és a szakmai tapasztalat az, ami az átlag fölé emeli az IBM ISSC dolgozókat, de nagy erő rejlik kulturális sokszínűségükben is. Fontos a nemzetközi hátteret biztosító IBM, minden tudásával, tapasztalatával és technikai lehetőségével együtt.

– 15 évvel ezelőtt kezdtem ebben az üzletágban dolgozni, akkor még nem nagyon lehetett látni, merre fog fejlődni a szektor, lesz-e igény ilyen szolgáltatásra a jövőben is. Ma meg vagyok győződve róla, hogy a cégek előbb-utóbb központosítani fogják SSC-részlegüket, hogy versenyképesek maradhassanak. Örülök, hogy még a kissé konzervatív magyar piacon is egyre több vállalat él ezzel a lehetőséggel – vallja Dopierala-­Bősze Magdalena.

Kapcsolódó cikkeink