Pikniknek álcázták az ellenőrzést a Városligetben

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 09. 09. 11:31

Piknikező baráti társaság tagjainak adták ki magukat azok a NAV-ellenőrök, akik nemrégiben VI. és VII. kerületi éttermekből rendeltek ételt és italt a Városligeti tóhoz. Egyik vendéglátóhely sem adott szabályos pénztárgépi nyugtát, ezért megbírságolták őket, de problémák voltak néhány szállító munkaügyi bejelentésével is – tájékoztatta portálunkat a NAV sajtóirodája. A legutóbbi éttermi ellenőrzések után most a kiszállítókról is bebizonyosodott, hogy kevesebb a szabályos ügylet, mint a kifogásolható.

penztargep-jo

Meglepődött néhány vendéglátós és futár, amikor egy városligeti piknikre ételeket, italokat szállítottak ki – fogalmazott a NAV a szokatlan ellenőrzési akcióról szóló közleményében. A megrendeléseket átvevő, bulizó társaság kifizette a számlát, majd az igazolványaikat felmutatva közölték, hogy próbavásárlást végeztek.

A NAV augusztus eleje óta koncentráltan ellenőrzi a főváros belső kerületeiben működő vendéglátóhelyek nyugtaadási fegyelmét. A teljesebb kép érdekében azonban nemcsak a helyben fogyasztást, de az ételkiszállítást is vizsgálják. Ennek az ellenőrzéssorozatnak a részeként néhány fiatal revizor – mintha csak egy laza piknikre készülnének – a VI. és a VII. kerület különböző éttermeiből étel- és italkiszállítást rendelt a városligeti tóhoz.

Bővebben: http://www.onlinekassza.hu/hirek/osszes-hir/1010-pikniknek-alcaztak-az-ellenorzest-a-varosligetben

Kapcsolódó cikkeink