Példa a hazai vállalatok számára: 10 milliós azonnali adomány Kolontárra az Euronicstől

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 10. 10. 01:35

Az Euronics Műszaki Áruházlánc és a Magyar Baptista Szeretetszolgálat összefogott, hogy közös erővel segítsenek a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak, követendő példát mutatva a hazai vállalatok számára. Az 5 milliós műszaki cikk és 2,5 millió forint összegű bútor támogatás segítségével 50 bajba jutott család kezdhet új életet a vészhelyzet elmúltával. Ezen kívül vegyvédelmi ruha és huszonkétezer liter ásványvíz is átadásra kerül.

A veszprémi székhelyű Vöröskő Kft., az Euronics Műszaki Áruházlánc egyik tulajdonosa azonnali támogatást nyújt a tragédia sújtotta falvak számára, ezzel vállal részt az érintett települések újjáépítésében. A műszaki áruházlánc a Magyar Baptista Szeretetszolgálattal összefogva Kolontáron és Devecserben összesen 5 millió forint értékű műszaki cikk vásárlási utalványt és 2,5 millió forint értékű bútor utalványt nyújt át azoknak a leginkább rászoruló családoknak, akiknek otthonuk újjáépítésére, háztartásuk újra felszerelésére lesz szükség, családonként 150 000 Ft értékben. Hűtő, mosógép, fagyasztó, porszívó, tűzhely és bútor…. – ma még a kármentesítésen van a hangsúly, de hamarosan ezeken az eszközökön is múlik, hogy a szerencsétlenül járt családok emberhez méltó körülmények között újrakezdhessék életüket a katasztrófa sújtotta régióban.

Fazekas Zsolt, és Dr. Fazekas Péter az Euronics – Vöröskő Kft. tulajdonosai a helyszínen elmondták: „A térség meghatározó gazdasági szereplőjeként szeretnénk példát mutatni a hazai vállalatoknak azzal, hogy a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak a rendelkezésre álló eszközeinkkel azonnali segítséget nyújtunk. A 7,5 milliós adomány mellett rendkívüli és azonnali segítségként huszonkettőezer liter palackozott ásványvizet is eljuttatunk a bajba jutott településekre. További 1 millió forint értékben olyan vegyvédelmi védőruha eljuttatását vállaltuk, ami most leginkább biztosítja a kármentesítők munkáját.”

Kapcsolódó cikkeink