Pár perc, néhány kattintás – Ön is hozzájárulhat a szakma munkaerőpiaci problémáinak megoldásához!

Szerző: Ipacs Tamás Dátum: 2021. 09. 25. 18:23

Szakmai szervezetek kérik segítségét az ágazat munkaerőpiaci problémáinak megoldásában – néhány perc alatt, pár kattintással hozzájárulhat a szakma munkaerőpiaci problémáinak megoldásához.

Az ágazat munkaerőpiaci problémáinak megoldását keresik

A Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége, a Magyar Vendéglátók Ipartestülete és az

közös GINOP pályázatának középpontjában a munka és magánélet egyensúlyának megteremtését célzó komplex foglalkoztatási programok állnak, ezen belül is az atipikus foglalkoztatás alkalmazásának bővítése a szektorban.

A projekt keretében egy kérdőíves felmérés segítségével szeretnék megismerni a szálláshely-szolgáltatás, vendéglátás ágazatok munkaerőpiacát, különös tekintettel az atipikus foglalkoztatás aktuális helyzetére, valamint feltérképezni munkaadói és munkavállalói oldalról az ezzel kapcsolatos gyakorlati tapasztalatokat és fejlesztési lehetőségeket. Ehhez elkészült egy munkaadói és egy munkavállalói kérdőív, amelyek kitöltésével az olvasóink is hozzá tudnak járulni a projekt kutatási részéhez kapcsolódó munka sikerességéhez.

A munkaadói kérdőívhez tartozik egy adatkérő Excel táblázat is, amely az elmúlt két évre vonatkozó munkaerőpiaci adatok megismerését célozza meg. Kérjük olvasóinkat, hogy lehetőség szerint a Excel táblázatot is töltsék ki. A link megnyitását követően olvashatóak a további iránymutatások.

A felmérés eredményeinek ismeretében módszertani javaslat készíthető az ágazat munkaerőpiaci problémáinak megoldása érdekében.

A munkaadói kérdőív kitöltése kb. 15 percet, a munkavállalói kérdőív pedig kb. 10 percet vesz igénybe. A kitöltés határideje szeptember 30.

Kapcsolódó cikkeink