Pankucsi: lehet már PC-s kasszát is rendelni

Szerző: trademagazin Dátum: 2013. 11. 18. 12:50

A nehézségek ellenére nem változik az online pénztárgépek bevezetésének határideje. Ilyen jellegű kormányzati javaslat nincs is napirenden. A kiskasszák közül számos engedélyezett típus van, és PC-s kasszából is elérhető már engedélyezett rendszer – nyilatkozta az Adó szaklapnak Pankucsi Zoltán, a nemzetgazdasági tárca helyettes államtitkára. A vezető szerint a kiskasszák területén már „csak” a gyártásra és a beüzemelésre kell koncentrálniuk a kereskedőknek.

penztargep-LSK

A jogszabályok egyértelműen rendelkeznek az átállás határidejéről. Fontos megemlíteni, hogy nem került sor hosszabbításra, ilyen irányú kormányzati javaslat nincs is napirenden – nyilatkozta a Nemzetgazdasági Minisztérium adóügyekért felelős helyettes államtitkára az Adó szaklapnak.

Pankucsi Zoltán szerint a bevezetésnek három lépcsőben kell megvalósulnia. A kiskasszás gépek esetében az irányadó határidő 2013. augusztus 31-én lejárt, de a piaci körülmények miatt az érintetteknek a határnapig csak regisztrációs kódot kellett igényelniük, és szeptemberben kellett intézni a visszaigazolt megrendeléseket, szerződések megkötését. Akinek esetleg nincs megfelelő rendelése, az a jövőben a NAV honlapján keresztül is intézheti igénylését. (Köztudott, hogy az egyik pénztárgép engedélyét visszavonták, ezért az abból rendelő kb. 80 ezer kereskedő még nem tudja, mi lesz a megrendelése sorsa.)

Bővebben:

http://www.onlinekassza.hu/hirek/osszes-hir/697-pankucsi-lehet-mar-pc-s-kasszat-is-rendelni

Kapcsolódó cikkeink