Paleo szaloncukorral és speciális édességekkel is készül az Auchan az ünnepi rohamra

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2017. 12. 05. 11:40

Már másfél hónappal karácsony előtt megkezdődik az édességszezon az Auchanban. November első felében leginkább cégek, valamint óvodák és iskolák vásárolnak be az ünnepekre. A december 6-át és december 24-ét megelőző hetekben jellemző egyenletes kereslet az utolsó napokban jelentősen megugrik, a vásárlók 60 százaléka ugyanis ilyenkor szerzi be a szaloncukrot és a csokimikulást. A diabetikus termékek és a speciális táplálkozási igényeknek megfelelő, például bio vagy gluténmentes finomságok választéka évről évre növekszik az áruházláncnál.

Az ünnepi időszak jellegzetességeinek megfelelően először a mikulás csokoládékat, az apró csokoládékat és az adventi kalendáriumokat keresik a vásárlók az Auchan áruházakban, majd december elején megnövekszik az igény a desszertek, a szaloncukrok és az egyéb karácsonyi édességek iránt. A karácsonyi sütemények, kekszek iránti kereslet egyébként idén az utóbbi évekhez hasonlóan alakul majd az áruházlánc szerint, és továbbra is a mikulásfigura és a szaloncukor kerül a toplista élére. Utóbbi igen népszerű, saját márkás változatából ebben az évben várhatóan a hagyományos ízekből fogy majd a legtöbb, de idén is szép számmal szerepelnek majd a kínálatban az olyan különleges ízek, mint az ananász, bodza és őszibarack zselé.

A mostani szezonban várhatóan tovább nő a diabetikus, illetve a speciális igényeknek megfelelő – azaz bio, paleo, gluténmentes és laktózmentes – édességek iránti kereslet, így az Auchanban is jelentősen bővült ezek választéka. A tavaly óta kapható paleo mikulás mellett most bio, paleo és gluténmentes szaloncukorral, valamint diabetikus adventi kalendáriummal bővült a kínálat. Évről évre egyre többen részesítik előnyben a minőségi csokoládéfigurákat, így az Auchan ezen a téren is folyamatosan szélesíti termékpalettáját.

Az Auchan áruházakban és a szekszárdi szupermarketben csokoládé figurák már 48 forinttól kaphatók, egy-egy különlegesebb, prémium minőségű kézműves változat ára akár 1699 forint is lehet. Az adventi kalendáriumok közül a legolcsóbb 299, a prémium változat pedig 7599 forintba kerül, szaloncukorból pedig már kilónként 799-tól lehet válogatni. Az Auchannál folyamatosak az édesség akciók is, ráadásul több, mint 40 féle termék csak itt kapható.

Az ünnepi időszak másfél hónapja alatt kiugró mennyiségben értékesít édességet az áruházlánc: a kimért szaloncukorból ilyenkor száz tonnát meghaladó mennyiséget adnak el, emellett adventi kalendáriumból több ezer darab, csokoládéfigurából pedig milliós nagyságrend fogy az Auchannál a csúcsidőszakban.

Kapcsolódó cikkeink