Packforum 2012 – Élelmiszer-biztonság a farmtól az asztalig

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 12. 05. 19:46

A SIAL kiállítás ideje alatt nyitotta meg kapuit az idei párizsi Packforum is, ahol a téma az élelmiszer-biztonság volt. A szervező Sealed Air a téma által még inkább felhívta a figyelmet arra, hogy egy évvel a Diversey felvásárlása után a Sealed Air egyedi és teljes körű, a farmtól az asztalig tartó élelmiszer- és italcsomagolási, valamint higiéniai megoldást dolgozott ki.

– Páratlan működési hatékonyságot érhetnek el a feldolgozók, kiskereskedők és élelmiszer-ipari szolgáltatók, miközben a fogyasztók számára is élményt nyújtanak, és egyúttal a fenntarthatóság szintje is javul – mondta Moreno Dezio, a Sealed Air Europe
divízió elnöke.

A fejlesztés során a fő cél az volt, hogy jelentős előrelépést biztosítsanak az élelmiszer-biztonság, szavatossági idő, működési hatékonyság, fenntarthatóság és márkaépítés területein is. Az eredmény: higiénikusabb folyamatok, biztonságos és fenntartható csomagolási megoldások, célzott kockázatkezelés és mikrobamentes folyamatok.

A Diverseyvel létrejött új vállalat éves árbevétele 8 milliárd dollár, és 62 ország 145 telephelyén és 56 laboratóriumában több mint 26 ezer alkalmazottat foglalkoztat.

Az idei Packforum talán még egy picit nagyobb szenzáció volt, mint a korábbi években, hiszen az idei Global SIAL d’Or díjas magyar pisztráng csomagolását a Sealed Air fejlesztette ki.

– Nagyon örülünk a PLP Seafood sikerének, és igen büszkék vagyunk rá, hogy a magyar világsikerhez és a SELFISH termékekhez nekünk is közünk lehetett. A frissen tartó és egyben süthető, különleges Cryovac tasakos csomagolás az egyik sikeres terméke cégünknek, amely ez alkalommal is bizonyított – mondta Hodossy András, a Sealed Air Magyarország igazgatója. – A PLP Seafood, illetve ügyvezető tulajdonosának, Palotás Péternek hozzáállása, szemlélete, ambíciója mintaként állhat az egész élelmiszeripar előtt: „Merjünk nagyok lenni!” Jó példa az együttműködésünk arra is, hogy a csomagolás nemcsak költség vagy nyűg, de lehetőség is a termék eladásában, felhasználásában.

Kapcsolódó cikkeink