Öt fizetési trend, amire érdemes figyelni 2023-ban

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2023. 03. 03. 12:19

A Visa szakértői a 2023-as évre előre tekintve 5, kiemelt figyelmet érdemlő trendet ajánlanak figyelmünkbe a fizetések világából.

1. Többet fogunk utazásra költeni

2022 folyamán az utazási forgalom újra fellendült világszerte, ami várhatóan 2023-ban is folytatódni fog. A Visa nemrégiben végzett kutatása szerint 2022. június és augusztus között jelentősen nőtt az utazónként külföldön elköltött átlagos összeg, ami mind a kiskereskedelem, mind az olyan hagyományos kategóriák, mint a szállodák, éttermek és szórakozás tekintetében igaz volt.

2. Tudatosabb fogyasztók, fenntarthatóbb vásárlás

A Visa nemrégiben végzett felmérésében részt vevő fogyasztók 69%-a mondta, hogy a kiskereskedőket a körforgásos gazdasági tevékenységek alapján választaná. A kényelem is kulcsszerepet fog játszani abban, hogy a fogyasztók fenntartható döntéseket hozzanak.

3. Meredeken nő a kibocsátott tokenek száma

2022. augusztus végéig a Visa Token Szolgáltatása (VTS) már több mint 4 milliárd hálózati tokent bocsátott ki világszerte, ami azt is jelenti, hogy a jelenleg forgalomban lévő Visa fizikai kártyák számát meghaladja a tokeneké. 2023-ban a kibocsátott tokenek számának további dinamikus emelkedése prognosztizálható, hiszen a tokenek egyszerre az egyre kedveltebb mobilfizetés alapjai.

4. Eljött a kriptovaluták tele

A Visa szakértői arra számítanak, hogy a kriptopiacokon számos, kevésbé tartós koncepció nem állja ki az idő próbáját. Ugyanakkor mások, akik az új technológiai fejlesztések mértéktartó, szabálykövető megközelítésére összpontosítanak, továbbra is értékes web3 megoldásokat fognak építeni. A márkák az NFT technológiát új digitális élmények kialakítására, fizetési és hűségprogramok fejlesztésére használják fel.

5. A csalók alkalmazkodnak a „hibrid” világhoz

A csalók új módszereket találnak ki a fogyasztók átverésére. Egy nemrégiben végzett Visa-felmérés szerint az utazók több mint fele (58%) aggódik a hitel- vagy betéti kártyájával történő csalás lehetősége miatt utazás közben. Tehát a biztonság és a bizalom továbbra is kritikus fontosságú marad. //

Kapcsolódó cikkeink