Országos KözÉtkeztetői Szakácsverseny
Február 19-én zajlott Budapesten a legjelentősebb hazai közétkeztetői szakácsverseny, az OKÉS. Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete, a Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége, valamint a NÉBIH által idén már ötödik alkalommal mefrendezett verseny idei témája a „Tradicionális ételek a modern közétkeztetésben” volt, célja pedig annak bebizonyítása, hogy a hagyományos ízeknek is helye van a menzai étlapokon, csupán a közismert fogások modernizálására, a mai kor követelményeihez igazítására van szükség.
A megmérettetésen 12, az ország különböző pontjáról érkező közétkeztető csapat mérte össze tudását az ismert és elismert szakemberekből álló zsűri – többek között Vomberg Frigyes, Gundel János és Wolf András – előtt, amely a legjobbnak a Sodexo Kft. miskolci párosát találta; az aranyérem mellett ők kapták a legjobb előételért járó elismerést is. Második lett holtversenyben a fővárosi Junior63 és a PQS Budapest régió, valamint a Hungast Pécs, harmadik pedig az ugyancsak budapesti Junior Harmónia. A legjobb főétel a Hungast Pécsé, a legjobb desszert pedig a nyíregyházi PQS Catering – Kelet-Magyarországi régióé volt.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Digitális formában is elérhetővé válik a SZÉP-kártya 2025-től
2025. szeptember 1-jétől jelentős változás lép életbe a SZÉP-kártya felhasználásában:…
Tovább olvasom >A MOL Campus mindkét étterme, a Virtu és a Zazie is Michelin ajánlást kapott
Mindössze egy évvel a megnyitásukat követően a MOL Campus mindkét…
Tovább olvasom >Változások az alkoholreklámozási szabályokban 2024. január 1-től
2024. január 1-jétől jelentős változások lépnek életbe az alkoholreklámozás terén,…
Tovább olvasom >