Orosz állami fogadások “sztárja” lesz a Kremli díj nevű vodka

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 02. 24. 12:02

Az orosz állami fogadások “sztárja” lesz a Kremli díj (Kremlin Award) nevű prémium kategóriájú vodka, amelyet a moszkvai élelmiszeripari vásáron mutattak be a közelmúltban.

A vodka különlegessége nem az ízében vagy aromájában rejlik, legfőbb érdekessége a státusa. Az italt protokolláris ebédeken és fogadásokon szolgálják majd fel, azért, hogy idővel a világ minden tájáról érkező magas rangú vendégek a Kremli díjjal azonosítsák a hamisítatlan vodka ízét. Jelenleg ez a fogalom meglehetősen elvont, hiszen rengeteg vodkaféleség létezik, de a széles kínálat közepette sincs egyetlen hivatalos sem – olvasható a Russzkaja Gazeta (http://www.rg.ru) orosz napilap online kiadásában.

A vodka állami státusának megfelelően igen szigorú minőségi ellenőrzésen esnek át az alapanyagok, ahogy a gyártási folyamatok is a moszkvai Krisztáll nevű üzemben. A kész terméket pedig a központi tisztiorvosi szolgálat is kontrollálja.

A legigazibb orosz vodkát nemcsak a protokollrendezvények vendégei kortyolgatják, hanem a kereskedelmi forgalomban is megjelenik: egy félliteres üveg 722 rubelbe (5318 forintba), 0,7 literes változata pedig 1035 rubelbe (7625 forintba) kerül.

A vodka előtt Kremlin Award márkanéven pezsgőt, valamint konyakot is piacra dobtak. A 10-20 éves érlelésű konyak félliteres üvege minőségtől függően 1,5-3,3 ezer rubelbe (11-24 ezer forintba) kerül.

A továbbiakban a tervek szerint lesz Kremli limonádé és sör is. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink