Félúton járunk – Magyarország szájápolási szokásai 2017-ben

Szerző: Trademagazin Dátum: 2017. 08. 31. 11:52

A magyarok fele használja naponta többször a fogkeféjét és a fogkrémet – derül ki az NRC piackutató cég és a Rapid White fogfehérítő márka idén készült reprezentatív felméréséből. Az eredmények azt mutatják, hogy itthon az emberek 97-98 százaléka szokott használni fogkefét és fogkrémet, ebből pedig 55 százalék azoknak az aránya, akik naponta többször is, és 35 százalék azoké, akik napi egyszer nyúlnak ezen fogápolási kellékek felé reggel vagy este. Csupán 10 százalék azoknak az aránya, akik csak ritkábban, mint naponta tesznek eleget az alapvető szájhigiéniai feladatoknak.

Szájvizet a 18-59 év közötti lakosság 68 százaléka szokott használni, amiből 26 százalék öblöget legalább napi egyszer. A magyar nők és férfiak 32 százaléka pedig inkább hanyagolja a szájvíz használatát. Továbbá a válaszokból kiderült, hogy a résztvevők 34 százaléka szokott fogselyem segítségével gondoskodni fogai egészségéről, melyből 8 százalék a napi szintű alkalmazás. Fontos megjegyezni, hogy ezen a területen még van hova fejlődni, mivel a magyarok nagy része (66 százalék) sosem használt még ilyen terméket.


A kutatás alapján Magyarországon az emberek 4 százaléka használ napi szinten fogfehérítőt, 25 százalék viszont, helyesen, inkább mellőzi a rendszeres alkalmazásukat, hiszen többnyire ezen termékek nem a napi szintű beavatkozásra lettek kifejlesztve, elegendő kúraszerűen vagy bizonyos időközönként alkalmazni őket.

A felmérés eredményei alapján azt mondhatjuk, nem állunk rosszul, ha a fogainkról való mindennapi gondoskodásról van szó. Aki azonban a napi két fogmosáson és szájvízzel való öblögetésen túl többre vágyik, számtalan lehetőséggel találja szemben magát, ha vásárláskor jobban végig néz a polcokon.

Sosem késő elkezdeni és még a kényelemről sem kell lemondanunk

A Rapid White otthoni fogfehérítő termékei biztonságos és kényelmes megoldást kínálnak azok számára, akik fehérebb mosolyra vágynak. Mivel a termékek használata gyors és egyszerű, még egy feladatokkal és időpontokkal zsúfolt napon sem kell lemondanunk arról, hogy tegyünk fogaink ragyogásáért. Azoknak pedig, akik aggódnának a fehérítő eljárások káros hatásai miatt, a Rapid White professzionális fogfehérítő termékei jelenthetik a megoldást, mivel hidrogén-peroxid felhasználása nélkül készülnek, így nem károsítják a fogzománcot és akár egy hét alatt látványos javulást érhetünk el a segítségükkel az otthonunk kényelmében.

Kapcsolódó cikkeink