Onvezető járművel szállít házhoz a Colruyt Belgiumban

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2023. 01. 25. 09:13

A belga Colruyt Group önvezető furgonja két hónapos próbaüzem után először szállított ki élelmiszert három vásárló otthonába.

A Collect&Go, a Colruyt Group élelmiszer-házhozszállítási szolgáltatása november vége óta tesztel egy önvezető elektromos járművet közúton Belgiumban: az autonóm jármű a Collect&Go elosztóközpontja és a Brüsszelhez közeli Londerzeel központjában található Colruyt üzlet átvételi pontja között ingázik, és már több mint ezer kilométert tett meg.

Két nappal ezelőtt, január 24-én a tesztprojekt új szakaszba lépett: a Clevon 1 először szállított házhoz élelmiszert “élesben”. A Collect&Go harminc vásárló címét térképezte fel a furgon rögzített útvonala mentén, és ez címeken lakó vásárlókat megkérdezte arról, szeretnék-e, hogy a pilóta nélküli jármű házhoz szállítsa az általuk megrendelt élelmiszert.

Az első három kiszállítás megtörtént: a vásárlók, mint mindig, most is a Collect&Go weboldalán keresztül adták le rendeléseiket. Telefonhívás útján kapták meg a kódot, amelynek birtokában tudták az élelmiszert a kocsiból kivenni. Az összecsukható tárolóládát és az üres csomagokat is visszatehették a kiszállító kocsiba.

A Colruyt az elkövetkező hetekben folytatja a szolgáltatás tesztelését.

Retail Detail

Kapcsolódó cikkeink