Online kereskedelem és e-zsaruk

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 07. 08. 12:30

Az allegroup.hu Kft. átadta a Rendőrség számára azt a segédanyagként is hasznos kézikönyvet, mely az online bűnesetek felderítését és megelőzését segíti. A kötetet az ország legnagyobb e-kereskedelmi platformjait, köztük a Vaterát és a TeszVeszt tömörítő cégcsoport Biztonsági Csapata a Rendőrség szakmai konzulensének aktív közreműködésével készítette el. A könyv célja, hogy az allegroup napi gyakorlata alapján megossza az e-térben szerzett tapasztalatait a Rendőrség szakembereivel.

Csupor Erik, az allegroup.hu Kft. ügyvezető igazgatója átadta Dr. Petőfi Attila r. vezérőrnagynak, az ORFK bűnügyi főigazgatójának a Kézikönyv az online piactereken elkövetett visszaélések felderítéséhez című kötetet. A könyv kizárólagosan a Rendőrség részére, belső felhasználásra készült, elektronikus és nyomtatott formában Magyarország összes Rendőrkapitányságán hozzáférhető lesz a nyomozók számára.

A kötetet az ország legnagyobb e-kereskedelmi platformjait tömörítő allegroup Biztonsági Csapata készítette, melyben az ORFK szakmai konzulense, Dudás Éva r. százados is a segítségükre volt. A kézikönyvben bemutatott módszerek nem csak az allegroup oldalain alkalmazhatók: hatékonyan segítik a nyomozók munkáját minden, az e-térben elkövetett bűneset felderítésében. A könyvben bemutatott esetek nem egyedi, csak egy e-kereskedelmi oldalra jellemző tipikus jelenségek, ezért az interneten zajló kereskedelem teljes palettájára érvényesek az abban megfogalmazottak.


Az átadón Dr. Petőfi Attila elmondta: „A felek közötti kooperáció nem most kezdődött: az allegroup.hu Kft., és fő zászlóshajója, a Vatera évek óta szorosan együttműködik a Rendőrséggel. Meggyőződésem, hogy a hatékony e-biztonság megteremtéséhez a Rendőrség és az e-kereskedelmi piaci szereplők aktív együttműködésére van szükség”.

Csupor Erik az átadón hangsúlyozta: piacvezető szereplőként az allegroup küldetése az e-kereskedelem minél biztonságosabbá tétele, ezért tartják kiemelkedően fontosnak a folyamatos tapasztalatcserét a nyomozó hatósággal. Ugyanakkor a biztonságos e-vásárlás megteremtése nem csak a Rendőrség, hanem a piaci szereplők feladata is, akiknek a felderítés segítése mellett a megelőzésre is nagy hangsúlyt kell fektetniük: „Az allegroup Biztonsági Csapata különböző algoritmusok alapján folyamatosan szűri a gyanús ajánlatokat, vásárlókat és eladókat. Emellett rendszeresen tájékoztatjuk felhasználóinkat a biztonságos e-kereskedés szabályairól, hiszen ezek ismeretével, valamint tudatos vásárlói magatartással a visszaélések jelentős része megelőzhető” – írja a Profitline.hu.

Kapcsolódó cikkeink