Önkormányzati cég mentheti meg a gyulai húsipart

Szerző: trademagazin Dátum: 2013. 01. 07. 12:20

Egy-két héten belül megalakul Gyulán az a teljes egészében önkormányzati tulajdonú húsipari cég, amely a tervek szerint megmenti a gyulai húsipart – írja a Magyar Hírlap.

„A Gyulai Húskombinát sajnos menthetetlen. A társaság felszámolás alatt áll, és olyan mértékű tartozást halmozott fel, amely szinte kezelhetetlen. A felszámolás során törölni fogják a cégnyilvántartásból a Gyulai Húskombinátot, értékesítik a cég vagyontárgyait, nagy értékű gépeit, immateriális javait” – mondta el a lapnak Görgényi Ernő, Gyula polgármestere. „Egy-két héten belül megalakítjuk és létrehozzuk azt a száz százalékban önkormányzati tulajdonú új húsipari céget, amely megszerzi, megmenti a Gyulai Húskombinátot, megvásárolja az ellehetetlenített társaság vagyontárgyait és javait, és amely megmenti a száznegyvennégy éves múltra visszatekintő gyulai húskultúrát.” Erre a fedezetet a kormány 1,8 milliárd forintos támogatása teremti meg.

Görgényi Ernő a Magyar Hírlapnak azt is elárulta, az új cégbe a környékbeli termelőket is bevonják, mivel a Gyulai Húskombinátnak nem voltak Békés megyei beszállítói. „ A helyi termelőket, a helyi beszállítókat kell preferálni, prioritást adunk a megyei termékeknek, megyei alapanyagoknak. Terveink szerint később a magánbefektetők előtt is megnyílik a lehetőség, és tulajdonrészt szerezhetnek az önkormányzati cégben” – fogalmazott Görgényi Ernő. (Szarvas Szilveszter, magyarhirlap.hu)

Kapcsolódó cikkeink