Olyan pékhiány van, hogy nettó 650 ezerért keresnek péket Diósdon

Szerző: Trademagazin Dátum: 2022. 09. 07. 11:52

Újabb vendéglátóipari csúcskereset bukkant fel a munkaerőpiacon. Olyan szintű a munkaerőhiány, hogy korábban elképzelhetetlen bérekkel fogdosnák a munkaerőt. Most éppen egy vidéki pékségbe keresnek péket nettó 650 ezres fizetéssel egy álláskereső oldalon – szúrta ki a Napi.hu.

Az ágazat hatalmas munkaerőhiánnyal küzd és annak ellenére is hatalmas fizetésekkel csábítják a szakképzett dolgozókat, hogy példátlan bezárás hullám sújtja a a kata kinyírása, a soha nem látott magas energiaárak és az ugyancsak extrém mértékű infláció miatt.

Egy Diósdon nyíló kézműves pékségbe keresnek nettó 650 ezer forintért „önállóan dolgozni tudó” pék munkatársat a profession.hu-n. Az összeg, ha nem is rekord, de bőven csúcskaetgóriásnak számít az ágazatban ( a rekordot feltehetően a tihanyi Malackrumpli vendéglő viszi el a 800 ezer forintos nettó szakács/üzletvezető-helyettes ajánlatával).

A teljes munkaidős, közösen kialakított munkarendben kizárólag hagyományos technológiával – azaz kovásszal – kellene kenyeret készíteni – természetesen adalékanyagoktól mentesen.

A munkáltató bónuszrendszere a csúcsfizetés mellett 13. és 14. havi munkabért is lehetővé tesz. Mindezért nem várnak el különleges képességeket vagy tudást: pékipari szakmunkás végzettség szükséges, valamint kézműves pékségben szerzett tapasztalat és az, hogy a leendő munkatárs munkájára és környezetére igényes legyen.

A teljes cikk itt olvasható. 

Kapcsolódó cikkeink