Októberben is sok magyar utazott Horvátországba

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 11. 07. 10:52

A nyári hónapok után ősszel is a legnagyobb növekedési arányt mutatják Horvátországban a magyar vendégadatok, még októberben is több mint harmadával nőtt az adriai államban a magyar vendégéjszakák száma – tájékoztatta a Horvát Idegenforgalmi Közösség budapesti képviseletvezetője pénteken az MTI-t.

horvato

Marin Skenderovic kifejtette: az év első tíz hónapjában a tíz legjelentősebb küldő állam közül a Magyarországról érkezők száma emelkedett arányaiban a legjelentősebben. Október végéig több mint 383 ezer magyar turista 2,131 millió vendégéjszakát töltött Horvátországban, ami a múlt évi hasonló időszakával összevetve 9,7 és 9,6 százalékos bővülés.

A vendégszámot illetően Magyarország a 9., a vendégéjszakákban pedig a 10. helyen áll.
Idén tíz hónap alatt összesen 12,698 millió turista pihent Horvátországban – közülük 11,536 millió volt külföldi -, ami 4,5 százalékkal haladja meg a tavalyi hasonló időszak adatát. A 72,771 millió vendégéjszaka – ebből 66,554 millió a külföldieké – 2,1 százalékos növekedést mutat.

A horvát turisztikai szakember hozzátette: a magyarok utazásait nézve az októberi adatok még kiugróbbak. A múlt hónapban ugyanis tavalyhoz képest 22,6 százalékkal több, csaknem 9,3 ezer magyar turista kereste fel az országot, ugyanakkor 36,3 százalékos emelkedés mellett 36,3 ezer magyar vendégéjszakát regisztráltak.

Marin Skenderovic emlékeztetett arra, hogy magyar vendégadatok idén már eddig is többéves rekordot döntöttek. A múlt évben összesen 360 ezer magyar 1,964 millió vendégéjszakát töltött az adriai országban, de ezeket az adatokat ebben az esztendőben már szeptember végére jelentősen meghaladták. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink