OKÉS 2012: Országos Közétkeztetési Szakácsverseny a METRO Vevőakadémián

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 11. 20. 10:55

A METRO Kereskedelmi Kft. budaörsi tudásközpontja, a Vevőakadémia adott otthont a szombaton megrendezett Országos Közétkeztetési Szakácsversenynek.

A szakácsverseny fókuszában a közétkeztetés állt, amelyet a METRO „I love HoReCa” és „I love Menza” programjain keresztül támogat. A versenyen induló 9 szakácspárosnak az ősz szezonális alapanyagaiból kellett olyan menüsort összeállítania, amely megállja a helyét a közétkeztetésben, és nélkülözi a mesterséges adalékokat.
Az elbírálás során fontos szerepet kapott a szakszerű elkészítés, a munkát jellemző higiénia, az ízek és összetétel harmóniája és a tálalás módja. Ehhez a versenyzők minden szükséges helyszíni támogatást megkaptak a METRO Vevőakadémia igen korszerű, professzionális eszközökkel felszerelt tankonyhájától. A versenyhez szükséges alapanyagokat az áruház biztosította. A versenymenüket az Étrend egyesület vezetői tisztségviselőiből és neves magyar séfekből álló zsűri pontozta.

Az OKÉS 2012 szakácsversenyt a Sodexo Magyarország Kft. színeiben indult Váradi Károly séf és segédje, Kövecses Kálmán nyerte, akik többek között a METRO Vevőakadémia által felajánlott ajándék képzéssel is gazdagabbak lettek.

Kapcsolódó cikkeink