Nyolcmillió eurós beruházással zárja az évet a Borsodi

Szerző: Tisza Andrea Dátum: 2018. 10. 15. 19:49

Negyvenöt éves fennállásának két legnagyobb beruházásába vágott bele idén a Borsodi Sörgyár bőcsi gyárában. A palack- és doboztöltő gépsor fejlesztésének köszönhetően az üzem kapacitása várhatóan mintegy 700 000 hektoliterrel, éves szinten 2,5 millió hektoliterre bővül. A mintegy 8 millió euró értékű beruházás most ősszel vette kezdetét, és az új doboztöltő gépsor jövő júniusban kezdi meg működését teljes kapacitás mellett.

Egy idén induló, többlépcsős, összesen hároméves beruházás során a Borsodi Sörgyár megújítja fejtőüzemét, ezzel a hazai sörgyár a Molson Coors régiós stratégiai központjává léphet elő.

A fejlesztés kapcsán Vuleta Zsolt ügyvezető a piaci igényekre való reagálás fontosságát emelte ki:

Vuleta Zsolt
ügyvezető
Borsodi Sörgyár

– Az utóbbi években egyre inkább nő a sörök, különösen a minőségi sörök iránti kereslet, és ez azt igazolja, hogy jól végezzük a munkánkat. Ennek megfelelően elérkezettnek láttuk az időt, hogy alkalmazkodva a megnövekedett piaci igényekhez, belevágjunk a gyártósorunk fejlesztésébe, melynek fontos szerepe lehet abban, hogy elérjük célkitűzéseinket és első számú választássá váljunk partnereink és a fogyasztók számára.

Kapcsolódó cikkeink