Nyolchavi mélypontra jutott a fogyasztói hangulat az Egyesült Államokban

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2017. 07. 28. 11:03

Nyolchavi mélypontot ért el júliusban a fogyasztói hangulat az Egyesült Államokban – derült ki a Michigan Egyetem szokásos havi felméréséből, amelynek végleges eredményét pénteken tették közzé.

new york

Júliusban a fogyasztói hangulatindex az utóbbi nyolc hónap legalacsonyabb szintjére, 93,4 pontra csökkent a júniusi 95,1 pontról.

Elemzők 93,1 pontos végleges értéket vártak júliusra.

Az alindexek közül a következő hat hónapra vonatkozó fogyasztói várakozások mutatója a júniusi 83,9 pontról 80,5 pontra csökkent júliusban, a jelenlegi helyzetet tükröző almutató pedig 112,5 pontról 113,4 pontra emelkedett.

Az egyéves időtávú inflációs várakozás júliusban is a júniusi 2,6 százalékos szinten maradt, az 5-10 éves inflációs várakozás pedig a júniusi 2,5 százalékos szint után júliusban 2,6 százalék volt.
A Michigan hangulatindex a Conference Board gazdaságkutató intézet indexe mellett a legfontosabb mérőszám ahhoz, hogy megbecsüljék, hogyan alakul a fogyasztás, amely az amerikai GDP mintegy 70 százalékát adja.

A Michigan Egyetem kutatói a havi rendszerességgel végzett reprezentatív felméréskor legalább ötszáz embert kérdeznek meg. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink