Nyolc magyar étterem is részt vesz a francia gasztronómiai világünnepen

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 03. 21. 10:26

Nyolc magyarországi étteremben is lehet francia menüsort fogyasztani hétfőn, a Gout de France (Franciaország íze) elnevezésű gasztronómiai világünnep keretében – közölte Franciaország magyarországi nagykövete az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

gout france

Éric Fournier elmondta, hogy a rendezvényhez – amelyet tavaly hívtak életre – világszerte több mint 1300 étterem csatlakozott. Ahhoz, hogy egy vendéglátóipari egység részt vegyen az eseményen, klasszikus francia menüsort kell felszolgálnia – tette hozzá.


A nagykövet szerint a Gout de France azoknak való, akik minőségi konyhát keresnek. A rendezvény alapötlete egyszerű, szeretnék március 21-ét, a tavasz első napját összehozni a minőségi gasztronómiával – mondta.

Éric Fournier kiemelte, hogy a francia konyhának a csigán és a sajtokon kívül a béka, a libamáj és a különböző desszertek a specialitásai. Híresek továbbá a francia kukták és serpenyők – amelyek megtartják az ételek ízét -, valamint a kések – amelyek használatával időt lehet spórolni.

A nagykövet hangsúlyozta, hogy a magyar éttermekben nagyon jól el tudják készíteni a speciális francia ételeket, az országban ugyanis minőségi alapanyagokkal főznek és az emberek igen kreatívak. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink