Nyolc évnyi visszaesés után hatalmas turisztikai érdeklődés Baranyában

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 08. 03. 00:00

Megugrott a turisták száma Pécsett és Baranyában az Európa Kultúrális Fővárosa (EKF) programnak köszönhetően. Pécsett 217, Baranyában 145, a Dél-Dunántúl egészében 135 százalékos emelkedés történt.

Hegyi Zsuzsa, a Magyar Turizmus Zrt. dél-dunántúli regionális marketing igazgatójának tájékoztatása szerint különösen a német és az osztrák turisták száma nőtt a baranyai megyeszékhelyen.
Hegyi Zsuzsa úgy véli az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program szerepe egyértelmű az emelkedésben, mely 8 évnyi csökkenést követ. Jelentős szerepet játszott a marketing munka is, hiszen Ausztriában 130, Németországban 97 média megjelenés történt az EKF kapcsán – tájékoztatott Hegyi Zsuzsa.
A belföldi vendégforgalom Pécsett és Baranyában 110 százalékkal, a régióban 104 százalékkal nőtt a nyár elején tavalyhoz képest.
A 2010-es kulturális főváros programsorozatra tervezett szállodaépítések egy része ugyan nem valósult meg Pécsett, az újonnan nyílt hotelek viszont kiváló szezonra számítanak. A 81 szobás belvárosi Corso Hotel például május 10-én telt házzal kezdte meg működését. Biztatóan indul a 300 vendég befogadására alkalmas Laterum Hotel forgalma is.
Az év második felében sem állnak le a beruházások. A Pécs északnyugati részén található Hotel Makártanya Sport & Wellness négycsillagossá fejlesztése várhatóan év végére készül el. A beruházás eredményeképpen beltéri medencés wellness részleggel, mélygarázzsal, lifttel, új recepcióval és konferenciateremmel gazdagodik a szálló – közli az MTI.
Kapcsolódó cikkeink