Nincs még meg az Amazon a szupermarketek sikerreceptje

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2023. 02. 03. 09:21

Egyelőre várat magára az Amazon sokak által rettegett sikere az élelmiszerkiskereskedelemben, véli az e-kereskedelmi óriás.

A vállalat szünetelteti az Amazon Fresh szupermarketek és kasszanélküli üzletek terjeszkedését, amíg nem találja meg a megfelelő receptet a sikerhez – mondta Andy Jassy vezérigazgató a vállalat negyedéves eredménybeszámolóján, ahol meglehetősen ritkán jelenik meg.

A vállalatnak az előtt van szüksége egy egyedi, pénzügyileg jól teljesítő üzletformátumra, mielőtt nagyobb terjeszkedésbe kezdene, és az Amazon reméli, hogy ez meglesz az idén.

Az Amazon, amely alig egy évvel ezelőtt azért zárta be könyvesboltjait, hogy az élelmiszerboltokra összpontosítson, azóta sem uralja a fizikális kiskereskedelmet, amióta 2017-ben felvásárolta a Whole Foods Marketet. Az Amazon már régóta a nagyobb fogyasztói költések forrásaként tekint az élelmiszerkereskedelemre.

A rivális élelmiszerboltok, mint a Kroger Co és a Walmart Inc továbbra is jelentős versenytársak. Jassy szerint annak ellenére, hogy az Amazon csomagolt élelmiszerek és más áruk értékesítéséből nagy szeletet hasít ki, a frissáruk terén még nem tudott jelentős piaci részesedést szerezni.

Reuters

Kapcsolódó cikkeink