NGM: további 30-40 milliárd forintos uniós támogatás várható az év végéig

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 12. 22. 11:05

További 30-40 milliárd forintos uniós támogatásról születhet döntés még az idén, miután a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) szeptemberben zárult második fordulója és a kisebb összegű támogatások kiértékelése még folyamatban van – mondta Karsai Tamás, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára kedden az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában.

penz2

Az NGM korábban közölte: az augusztusban zárult első forduló értékelését most fejezték be, ennek során csaknem 400 projekt 57,7 milliárd forint támogatást nyert el.

A helyettes államtitkár ismertette: elsősorban feldolgozóipari, külpiacra termelő, vagy beszállítói értékláncban részt vevő vállalatokat támogatnak. A célcsoport így országszerte 50-60 ezer cég – tette hozzá.

Kiemelte: fontos volt, hogy az év végéig előterjesszék döntésre a pályázatokat, mert így reményeik szerint a projektek nagy része jövőre megvalósul, ami “makro szempontból is releváns” mértékben támogatja a jövő évi gazdasági növekedést a beruházások volumenének növekedésén keresztül. (MTI)

Címkék: , , ,

Kapcsolódó cikkeink