Netrisk.hu: 7 százalékkal nőttek az utasbiztosítások tavaly
Tavaly átlagosan naponta 580 forintért kötöttek utasbiztosítást a külföldre készülők, ami 7 százalékos átlagdíj-növekedést jelent az előző évhez képest a Netrisk.hu adatai szerint.
Az online biztosításközvetítő portálon a kötések 40 százaléka az utazást megelőző napon, további 14 százaléka az utazás napján született.
Az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közlemény szerint egyre gyakoribbak a hosszú hétvégékre korlátozódó utazások, 2014-ben az utasbiztosítási szerződések 35, 2016-ban már 39 százaléka szólt 3-5 napra. A négynapos mellett a nyolcnapos utazások a leggyakoribbak, továbbra is a hetes turnusokra jellemző 8 nap, 7 éjszaka rendszerhez igazodik az utasbiztosítások csaknem 15 százaléka.
Folyamatosan nő azok aránya, akik utasbiztosításukat az interneten kötik meg, a Netrisk.hu szerint 2016 végére ez az arány elérte a 40 százalékot.
A síelni indulóknak az átlagnál 31 százalékkal magasabb díjat, napi 760 forintot kell átlagosan fizetniük, elsősorban a magasabb mentési és ellátási költségek miatt.
A síbiztosítást kötők 75 százaléka Ausztriába utazik, 9 százalék a szlovákiai, további 4-4 százalék pedig az olasz vagy francia sípályákat veszi célba.
A síelők átlagéletkora 32 év, a síutakra az idei szezonban átlagosan 5 napos utasbiztosítást kötnek az ügyfelek – közölte a Netrisk.hu. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Szallas.hu: az őszi belföldi foglalások negyedét SZÉP-kártyával fizették
Az őszi belföldi foglalásokhoz kapcsolódó online fizetések összértékének negyedét SZÉP-kártyával…
Tovább olvasom >Kilenc kiválóság vehette át a turizmus legmagasabb állami kitüntetését
A három kategóriában odaítélhető Kőrösi Csoma Sándor-díjakat olyan kiemelkedő szakemberek…
Tovább olvasom >Négy hónap után újra javul a konjunktúra a turizmusban
Az index értéke 4 ponttal nőtt az év tizenegyedik hónapjában,…
Tovább olvasom >További cikkeink
20 éves a TV Paprika – A nap videója
Abban, hogy bátrabbak és kísérletezőbbek vagyunk a konyhában, mint két…
Tovább olvasom >A szervízdíj nem borravaló – itt a különbség a kettő között
Gyakran nagy bizonytalanság övezi, hogy a mára szinte mindenhol alkalmazott…
Tovább olvasom >Új magyar MICHELIN-csillagos és Green Star étterem
A mai napon a Michelin lerántotta a leplet arról, hogy…
Tovább olvasom >