Németország után hazánk Szerbiában is partnerország

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 04. 14. 00:03

Magyarország lesz az a 77. Újvidéki Nemzetközi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Vásár első partnerországa. A magyar szervezők a korábbinál jelentősebb, több tárcát átfogó, reprezentatív megjelenésre készülnek.

Hazánk csaknem 1000 m2 területen mutatja be agráripari, mezőgazdasági és turisztikai lehetőségeit Szerbia legnagyobb mezőgazdasági, élelmiszeripari vásárán. A rendezvény 300.000 m2-en valósul meg, a tapasztalatok alapján több mint félmillió látogatóval, akiknek várhatóan 1600 cég, közöttük 50 magyar vállalat mutatkozik be.
Szerbiai együttműködő partnerével, a Tisacoop d.o.o., importőr céggel az Agrármarketing Centrum (AMC) idén mintegy 25 hazai élelmiszeripari gyártó részvételét és bemutatkozását teszi lehetővé a rendezvényen. A magyar nemzeti stand árukínálatában főként húskészítmények, tejtermékek, valamint konzerv-, mélyhűtött-, és gyorsfagyasztott termékek, továbbá borok szerepelnek. Az ünnepélyes bemutatkozás alkalmával a szervezők faházas megjelenéssel is igyekeznek az esemény fesztiváljellegét hangsúlyozni. Ehhez illeszkedő hangulati elemként kürtős kalács és rétes kóstoltatása szerepel a tervek között. A vásárt megelőzően és a vásár ideje alatt Újvidéken több helyszínen is magyar kulturális rendezvényekre kerül sor.
Az újvidéki kiállítással párhuzamosan szervezik a szerbiai „Delikatesno iz Mađarske” („Ízeset Magyarországról”) szlogen alatt futó értékesítés-ösztönző kampányt. Az országos hatókörű áruházi akció a Tempo Cash & Carry hat áruházát érinti Szerbia-szerte. A 2010. május 17-én kezdődő promóciós kampány egy héten át tart majd.
2010. április 13-17. között a Mosztári Nemzetközi Vásáron is bemutatkoznak a magyar élelmiszerek, s a látogatóknak szintén lehetőségük van magyaros ételek kóstolójára. Az ITDH szervezésében kialakított magyar nemzeti standon a 25 négyzetméternyi kiállítói terület mellett az AMC látványkonyhát fog üzemeltetni, hogy az ottani közönség is tudja, mi fán terem a gulyásleves, a csirkepaprikás, a pörkölt, a túrós csusza, az aranygaluska, vagy éppen a fánk.
Kapcsolódó cikkeink