Nem találnak vevőt az egykori Egervin vagyonára

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 04. 28. 12:18

Ismét kudarccal zárult az egykori Egervin, jelenlegi nevén Integrált Borgazdaság Zrt. teljes vagyonára kiírt, most zárult pályázat.

Szűcs Zoltán, a társaság felszámolását végző Ratis Kft. regionális igazgatója közölte: bár az érdeklődés folyamatos, ezúttal nem volt jelentkező az Egri Borvidék egykor meghatározó vállalatára.

“Bár a teljes vagyonra ez a harmadik pályázati felhívásunk volt, összességében már a hetediknél tartunk. Úgy tervezzük, hogy még a szüret kezdete előtt közzétesszük az újabb kiírást” – jelentette ki a heol.hu-nak Szűcs Zoltán. Szerinte a felhívás június közepéig meg is jelenhet.


Elhangzott: várhatóan nem fog változtatni a feltételeken a felszámoló, azaz ismét a teljes vagyont pályáztatják meg közel nettó egymilliárd forintért. Ez működőképes technológiát, karbantartott ingatlant, mintegy százötvenezer hektoliteres tárolókapacitást, illetve egy 4,5 kilométeres pincerendszert jelent. Arról ugyanakkor nem kívánt találgatásokba bocsátkozni a szakember, hogy egy esetleges újabb kudarc esetén milyen lépések következhetnek – írja a vallalkozoinegyed.hu.

Kapcsolódó cikkeink