Nem lesz olcsóbb a mobil adatkapcsolat

Szerző: trademagazin Dátum: 2013. 10. 28. 12:10

Nem lesz központi beszerzés a mobil adatkapcsolatra az online pénztárgépekhez, mivel ez a lépés az egyik mobilszolgáltatót monopolhelyzetbe hozná – közölte Orbán Gábor, a gazdasági tárca államtitkára. Az MSZP szerint erre azért lenne szükség, hogy a cégeknek, amelyeknek összesen évi 5,5 milliárd forintba kerül a pénztárgép folyamatos adatkapcsolata, kevesebb legyen a költsége – írta a vg.hu.

penztargep-LSK

„Mi az akadálya annak, hogy az állam központilag, olcsóbban szerezze be az online pénztárgépek üzemeltetéséhez szükséges mobilkommunikációs szolgáltatásokat?” – kérdezte írásban a kormányzatot az Országgyűlésben az MSZP-s Tóth Csaba és Józsa István. A képviselők szerint a mintegy 200 ezer pénztárgép folyamatos adatkapcsolata a jelenleg ismert szolgáltatási díjak alapján összesen évi 5,5 milliárd forint költséget jelent a vállalkozásoknak.

Orbán Gábor államtitkár válaszában közölte, a kormány a kiskereskedelemben tapasztalható visszaélések visszaszorítása érdekében döntött a pénztárgépek állami adóhatósággal történő online összekötésének bevezetéséről. Éves szinten — a számítások szerint – legalább 350-550 milliárd forint költségvetési bevételtől esik el a központi költségvetés a feketegazdaság miatt, amelyhez nagyban hozzájárulnak a pénztárgépekkel történő visszaélések.

Bővebben: http://www.onlinekassza.hu/hirek/osszes-hir/681-nem-lesz-olcsobb-a-mobil-adatkapcsolat

Kapcsolódó cikkeink