Nem emészti fel a válság az ételkiszállítókat

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 12. 04. 00:04

Úgy tűnik, nem kell jelentős visszaeséssel számolniuk az ételkiszállító cégeknek. A gyors házhoz szállítás, a változó kínálat, valamint a főzésen megspórolt energia elég meggyőző érvek ahhoz, hogy ne az ételszállítókon spóroljunk.

Az ételszállítók fenntartásokkal vágtak neki az elmúlt egy évnek: többségük úgy gondolta, hogy jelentős visszaeséssel kell majd számolniuk a válság kapcsán.
„A kezdeti félelmeinkre cégünk nagy mértékű reklámtevékenységgel válaszolt: ennek köszönhetően sikerült szinten tartani, sőt, kis mértékben növelni is a forgalmunkat” – mondta el a Világgazdaság érdeklődésére Skárta Emma, a Teletál Ételfutár ügyfélkapcsolati vezetője. Meglátása szerint jó néhány ételfutár vállalkozás ott követett el hibát, hogy belement az árharcba,  ez a fajta ügyfélcsalogató módszer azonban előbb megy a minőség rovására, mielőtt bármit is segítene.
Hasonló felfogással lavíroz a válság viharában a United Food Kft. égisze alatt működő Food Express is. Lange Péter, a cég marketingvezetője kérdésünkre elmondta, hogy tavaly ősszel abban reménykedtek, hogy a gyorséttermek vendégei pénz hiányában idővel átpártolnak majd az ételrendelők meglehetősen népes táborába.
Lange Péter becslése szerint ugyanis országos szinten 100-200 ezer ember rendel magának ételt a különböző kiszállító-cégeknél, milliárdos nagyságrendű forgalmat generálva a cégeknél.
Válságtól függetlenül egyébként a karácsonyi szezon sem tesz jót az ételszállító cégek forgalmának. Az eddigi tapasztalatok szerint ugyanis a december 24-i héten erősen megcsappan az ételrendelők száma, ami a szilveszter előtti háromnapos munkahéten csak tovább csökken – írja a Világgazdaság Online.

Kapcsolódó cikkeink