NAV-ellenőrzések Budapest belvárosában

Szerző: Ipacs Tamás Dátum: 2021. 08. 25. 07:43

Budapest belvárosában razziáznak egy hétig az adóhatóság ellenőrei, akik nemcsak a közteherviselési szabályok betartását ellenőrzik, de az üveg fenekére is néznek – írta meg a Magyar Nemzet. Régi probléma ugyanis, hogy néhol pancsolt italokat szolgálnak fel a bulinegyedben, vagy silányabb ital kerül a prémium kategóriát jelző üvegbe.

 

Elsősorban azt ellenőrzik, hogy a vállalkozók, a vendéglátósok mindig átadják-e a nyugtát

 

Régi célterületét keresi fel a következő héten a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), a szervezet munkatársai ugyanis a fővárosi bulinegyedben tartanak átfogó ellenőrzéseket.
A hatóság friss ellenőrzési terve szerint a kelet-budapesti igazgatóság emberei hétfőtől péntekig vizsgálódnak a VI. és a VII. kerület turisztikailag frekventált területein.
A hatóság munkatársai elsősorban azt ellenőrzik majd, hogy a vállalkozók, a vendéglátósok mindig átadják-e a nyugtát, a számlát a vevőik­nek, ügyfeleiknek. Emellett a revizorok arra is kíváncsiak lesznek, hogy a munkavállalókat megfelelően bejelentették-e, de az is fontos kérdésnek számít, hogy az alkoholos italok körül minden rendben legyen.
Az elmúlt évek tapasztalatai alapján egy fikarcnyi meglepetést sem jelenthet sem az, hogy a NAV a bulinegyedben vizsgálódik, sem pedig az, hogy mit ellenőriznek a vállalkozásoknál. Érdemes felidézni például a 2019-es adóhivatali razzia eredményeit.
Akkor, vagyis még a koronavírus okozta válság előtti időkben szép forgalmat mondhatott a magáénak a budapesti belváros szórakozónegyede, de nem csak vendégekből, szabálytalanságokból is bőven akadt. Akkor az esetek több mint felében derült fény valamilyen problémára. Még mindig gyakori volt a zárjegy nélküli alkoholtermékek forgalmazása és az is, hogy gyengébb minőségű italokkal töltötték fel a prémium kategóriás üvegeket.

A cikk teljes terjedelmében itt olvasható.

Kapcsolódó cikkeink