Munkásokat toboroz a kaposvári cukorgyár

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 07. 08. 12:31

Dolgozókat toboroz az ősszel induló kampányra az ország egyetlen cukorgyára, a Magyar Cukor Zrt.

A cég kaposvári gyárában elkezdődött a munkavállalók kiválasztása, amelyhez a munkaügyi szervezet kaposvári kirendeltsége is segítséget nyújt a társaságnak – közölte a Somogy Megyei Kormányhivatal sajtóreferense csütörtökön az MTI-vel.

Szabó István tájékoztatása szerint a kvalifikáltabb munkakörökben az előző években már bevált szakembereket kívánja foglalkoztatni a cég, a szakképzettséget nem igénylő feladatokra azonban a kirendeltség adatbázisában található álláskeresők közül szeretne választani dolgozókat.


A munkaügyi szervezet munkatársai ezt azzal segítették, hogy a közelmúltban száz somogyi álláskeresőnek írtak levelet ismertetve a számukra felkínált lehetőséget – tette hozzá a sajtóreferens. Közölte: a felajánlott munkáról az érintetteket a jövő héten a cég képviselője és a munkaügyi központ munkatársa Kaposváron, a kirendeltségen tájékoztatja.

A kaposvári gyárban az éves belföldi cukorszükséglet közel egyharmadát állítják elő. Az utóbbi két kampány 110 napig tartott, ezalatt a csaknem kétszáz állandó dolgozó mellett hozzávetőleg száz idénymunkás vett részt a cukorrépa feldolgozásában – közli az MTI.

Kapcsolódó cikkeink