Mangafigurákkal dobják fel a reptéri étkezést

Szerző: trademagazin Dátum: 2019. 08. 21. 09:40

A poggyászkiadó szalagokon futó hatalmas műanyag szusikkal és egyéb ételreplikákkal, valamint képregényfigurákkal hirdetik a helyi konyhát és nevezetességeket egyes japán repülőterek.

A repülőtereken körbejáró szusik ötletét a futószalagon tálalt étkeket kínáló japán vendéglők adták az üzemeltetőknek. A helyi specialitásokat ábrázoló ételutánzatok egyenként 50-80 centiméteresek, és egyes darabok súlya a 25 kilogrammot is eléri. A modellek egyenként 150-200 ezer jenbe – mintegy 367-489 ezer forintba – kerültek.

A helyi gasztronómiai specialitások népszerűsítése érdekében számos japán reptér él a módszerrel: Tojamában rákszusi, Oitában tengerisün- és tonhalszusi, Takamacuban egyedi udon tésztafajták, Mijadzakiban pedig marhabélszín és helyi gyümölcskülönlegességek köröznek a csomagkiadó szalagokon.

Egyes légikikötőkben nemcsak az ételeket, hanem a kultúrát is hasonlóképpen próbálják promótálni. Jonago repülőterén például egy híres helyi képregényrajzoló, Midzuki Sigeru mangafiguráit helyezték a poggyászok közé.

Azt még egyelőre nem tudni, hogy a kezdeményezések milyen hatással vannak az idegenforgalomra. “Nem tudjuk mérni turisztikai hatásukat, de biztosan van hasznuk” – közölte az oitai légikikötő munkatársa az Aszahi Simbunnal.

Az interneten mindenesetre nagy sikert arattak az ételutánzatok. A YouTube videomegosztó oldalra számos, a szokatlan promóciós módszert megörökítő videó került fel, és a reptereken köröző hatalmas szusik a Facebookon és a Twitteren is beszédtémává váltak Japánban, ahol egyébként bevett szokásnak számít, hogy az éttermek műanyag modellekkel mutatják be kínálatukat bejáratuk előtt.

(MTI)

Kapcsolódó cikkeink