Modern pulykahús-csomagoló centrumot avatott a szarvasi Gallicoop

Szerző: Tisza Andrea Dátum: 2018. 10. 15. 13:39

Átadták a Gallicoop Zrt. mintegy 1,69 milliárd forintból megépült új csomagolócentrumát a Békés megyei Szarvason. A fejlesztést 50 százalékban a kormány támogatta, a fennmaradó részt a vállalat saját erőből finanszírozta.

A 2200 négyzetméteres csarnokot a legmodernebb csomagoló- és hűtőberendezésekkel szerelték fel. A csomagolócentrumban három műszakban gyártanak pulykahúsból készült szeletelt termékeket, a létesítményben 55 szakember dolgozik.

Varga Mihály pénzügyminiszter a beruházás átadásán hangsúlyozta: a kormány stratégiai célja támogatni azokat a fejlesztéseket, amelyek révén minőségi magyar élelmiszerek kerülhetnek az emberek asztalára.

A termék hozzáadott értékének növelése, a tevékenységi kör bővülése és a környezetvédelemre fektetett hangsúly együtt eredményezte, hogy a pulykahús-előállításban ma a Gallicoop Magyarországon piacvezető és a legnagyobb pulykahúsexportőr az országban.

Erdélyi István, a Gallicoop Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta: a vállalat a legnagyobb zárt rendszerű pulykahústermelő integráció  az országban, amelynek tevékenységi köre a pulykakeltetéstől a feldolgozásig és húskészítmények előállításáig és értékesítéséig terjed. Évente 39 ezer tonna pulykát vágnak le, Nyugat-Európa valamennyi országába szállítanak. A cég éves gyártási kapacitása meghaladja a nyolcezer tonna húskészítményt, hazai piaci részesedése jelenleg 41 százalékos, árbevétele 2017-ben 30,6 milliárd forint volt.

Erdélyi István kitért arra, hogy a Gallicoop a környező országokban jó versenyhelyzetben van: termékeik 40 százalékát exportálják, az elmúlt 29 évben összesen 46 országba. Az elnök-vezérigazgató elmondta: a cégnél mintegy ezer embert foglalkoztatnak, a társüzemekkel együtt 1200-at. (x)

Kapcsolódó cikkeink