Modern pulykahús-csomagoló centrumot avatott a szarvasi Gallicoop
Átadták a Gallicoop Zrt. mintegy 1,69 milliárd forintból megépült új csomagolócentrumát a Békés megyei Szarvason. A fejlesztést 50 százalékban a kormány támogatta, a fennmaradó részt a vállalat saját erőből finanszírozta.
A 2200 négyzetméteres csarnokot a legmodernebb csomagoló- és hűtőberendezésekkel szerelték fel. A csomagolócentrumban három műszakban gyártanak pulykahúsból készült szeletelt termékeket, a létesítményben 55 szakember dolgozik.
Varga Mihály pénzügyminiszter a beruházás átadásán hangsúlyozta: a kormány stratégiai célja támogatni azokat a fejlesztéseket, amelyek révén minőségi magyar élelmiszerek kerülhetnek az emberek asztalára.
A termék hozzáadott értékének növelése, a tevékenységi kör bővülése és a környezetvédelemre fektetett hangsúly együtt eredményezte, hogy a pulykahús-előállításban ma a Gallicoop Magyarországon piacvezető és a legnagyobb pulykahúsexportőr az országban.
Erdélyi István, a Gallicoop Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta: a vállalat a legnagyobb zárt rendszerű pulykahústermelő integráció az országban, amelynek tevékenységi köre a pulykakeltetéstől a feldolgozásig és húskészítmények előállításáig és értékesítéséig terjed. Évente 39 ezer tonna pulykát vágnak le, Nyugat-Európa valamennyi országába szállítanak. A cég éves gyártási kapacitása meghaladja a nyolcezer tonna húskészítményt, hazai piaci részesedése jelenleg 41 százalékos, árbevétele 2017-ben 30,6 milliárd forint volt.
Erdélyi István kitért arra, hogy a Gallicoop a környező országokban jó versenyhelyzetben van: termékeik 40 százalékát exportálják, az elmúlt 29 évben összesen 46 országba. Az elnök-vezérigazgató elmondta: a cégnél mintegy ezer embert foglalkoztatnak, a társüzemekkel együtt 1200-at. (x)
Kapcsolódó cikkeink
Növeli a befektetéseit a Mercadona Portugáliában
A spanyol Mercadona szupermarketlánc 180 millió eurót tervez portugál leányvállalatába…
Tovább olvasom >13 millió eurót ruház be a DS Smith ausztriai gyáraiba
A DS Smith csomagolóipari vállalat 13 millió eurót invesztál az…
Tovább olvasom >Kényelmi, de nem luxus!
Nem csak a nagy élelmiszeripari vállalkozások írják a finger foodok…
Tovább olvasom >További cikkeink
Gyengébb a vásárlóerő nálunk, mint a régióban
A tíz- és húszéves időtávon kirajzolódó trendek – ezen belül…
Tovább olvasom >Gyűlölik a „dinamikus árazást” a fogyasztók
Az elmúlt időszakban az ügyfeleknek új fogalommal kellett megismerkedniük: a…
Tovább olvasom >NGM-államtitkár: erősíti a magyar vállalkozások versenyképességét az ESG-törvény
A felelős környezeti, társadalmi és vállalatirányitási (ESG) keretrendszert meghatározó törvény…
Tovább olvasom >