Mobilfizetésről állapodott meg a Vodafone és a Visa

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 02. 28. 12:28

Globális együttműködési megállapodás létrehozását jelentette be a Vodafone és a Visa, amelynek keretében az ügyfelek készpénz helyett mobiltelefonjukról fizethetnek az árukért és szolgáltatásokért.

A két cég egy olyan közös Vodafone-ajánlatot dolgoz ki, amelyet a Vodafone 398 millió ügyfele, öt kontinens több mint 30 országában vehet igénybe a Visa elsőrangú fizetési hálózatára, termékválasztékára és márkanevére építve. Az együttműködés – mely kategóriájában az eddigi legnagyobb szabású együttműködés egy globális fizetési rendszer és egy mobil szolgáltató között – a két cég globális jelenlétét és szakértelmét ötvözve teszi a fogyasztók számára világszerte elérthetővé a Visa fizetési funkciót.

A Visa és a Vodafone a közös mobilfizetési szolgáltatást, melynek alapja egy Visa prepaid számla lesz, a Visa-kártyák kibocsátóival együttműködésben kínálják a fogyasztók számára. A szolgáltatást először Németországban, Hollandiában, Spanyolországban, Törökországban és az Egyesült Királyságban vezetik be a következő pénzügyi évben. A későbbiek folyamán a Vodafone globális portfoliójába tartozó többi országban is elérhetővé válik a fizetési megoldás. A platform minden, az érintett szektorokban működő partner – így a pénzintézeti, a kiskereskedelmi, a szállítási és a közművállalati szektor – számára lehetővé teszi, hogy a Vodafone-os mobil pénztárcán keresztül kínálja szolgáltatásait.

Azokban az országokban – Európában, Észak-Amerikában és az ausztrál kontinensen – ahol fejlett az elektronikus fizetési infrastruktúra, a Vodafone-os prepaid számlával rendelkező ügyfelek NFC-modullal szerelt okostelefonjaikról intézhetik vásárlásaikat a POS terminálokon, amennyiben készülékeikre telepítve van a Visa payWave, a Visa gyors és biztonságos mobil fizetőrendszere. Elég, ha az ügyfél elhúzza okostelefonját a terminál előtt, és máris vásárolhat olyan egyszerű, mindennapi dolgokat, mint a busz- vagy vonatjegy, újság, magazin vagy egy reggeli kávé. A PIN kód megadásával a nagyértékű vásárlások is biztonságosan intézhetők. (Világgazdaság Online)

Kapcsolódó cikkeink