Mindenki szép, mindenki egészséges!

Szerző: Tisza Andrea Dátum: 2018. 11. 20. 12:25

Az egészségtudatosság egyre meghatározóbb eleme a fogyasztói magatartásnak – állítja a METRO közelmúltban készült trendriportja. A cég alapanyagtrendekben jártas szakértői már év elején azt jósolták, hogy 2018 az alternatív hozzávalók éve lesz. Mit mond az üveggömb?

• A finomított cukrok helyett előtérbe kerülnek a csökkentett cukortartalmú édességek, melyek iránt a vendéglátásban is észrevehetően megnőtt a kereslet.

• A vegán, a paleo és az egyéb alternatív étrendek folytatják hódító hadjáratukat, ezért a gyártók és az éttermek is egyre kreatívabb hozzáállást mutatnak az alternatív alapanyagok terén.

• A legújabb trendek szerint a maniókalisztre, a gombára és meglepő módon a szalonnára érdemes odafigyelni. A maniókából, azaz tápiókából készült liszt a szalonnához hasonlóan ismét aranykorát éli, különösen a gluténmentes diétát követők és a vegák körében.

• Az egészségtudatos emberek folyamatosan kutatják a lehető legjobb fehérjeforrásokat, erre pedig az egyik legjobb választás a kalciumban gazdag, sokoldalúan felhasználható és sokféleképpen ízesíthető túró.

• Az egyre népszerűbb street food helyeken újra divatosak a kínai konyha ízei, így például a Jianbing nevű különlegesség, amely csípős csirkemellszeletekből, tojásból, pácfűszernövényekből és sült kekszekből áll.

Egyre több táplálékot dúsítanak kollagénnel, a hasznos fehérjefajtával.

• Megjelent a „tapintható étel” fogalma, mert a fogyasztók egyre fontosabbnak érzik, hogy érzékeljék is az ételek textúráját. A színek és textúrák keveredése fontos elemévé válik a gasztronómiának.

• Gyakran tűnnek fel és szereznek „15 perces hírnevet” extrém különlegességek, már csak jó instagramozhatóságuk miatt is. //

Kapcsolódó cikkeink