Minden második alkalmazottját elküldi az Infarm

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2022. 12. 02. 09:04

Drasztikus leépítésekre kényszerül az Infarm, és közel 1000 alkalmazottjának több mint felét elküldi. A berlini székhelyű vertikális gazdálkodást folytató vállalat növelni szeretné hatékonyságát ahhoz, hogy nyereségessé váljon.

A cél érdekében stratégiaváltást tervez a cég, amelynek keretében a növekedési központokra összpontosít – áll a minden alkalmazottnak megküldött levélben. Ehhez azonban arra van szükség, hogy a munkaerő több mint fele (mintegy 500 alkalmazott) elhagyja a vállalatot. Az Infarm a lépést azzal indokolja, hogy az utóbbi időben néhány kritikus piaci tényező romlott, ami közvetlenül érinti az iparágat és annak működését. Az energiaárak erőteljes emelkedése súlyosan érintette a termelési költségeket. Az általánosan magas infláció, az ellátásilánc-problémák és az emelkedő anyagköltségek szintén hozzájárultak a jelenlegi helyzet kialakulásához, melyben az Infarm a jelentős visszaesés miatt lassabb növekedést prognosztizál.

A termesztési kapacitás tekintetében a vállalat a jövőben a fő piacokra, azaz Németországra, Dániára és Kanadára kíván koncentrálni, ahol a kiskereskedőkkel már jó kapcsolatokat alakított ki. Az ottani szerződések jelentős volument biztosítottak, így a nyereségességi cél akár már 2023-ban megvalósulhat. Ezzel szemben az Egyesült Királyságban, Franciaországban és Hollandiában tevékenységük mértékét csökkentik. A vállalat emellett az Egyesült Államok nagyvárosaiból, Seattle-ből és Baltimore-ból is kivonulni tervez, a Japánban folytatott tevékenységet pedig még vizsgálja.

Lebensmittelpraxis

Kapcsolódó cikkeink