Milliárdos kötvénykibocsátásra készül a Hell Energy Magyarország

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2019. 11. 12. 11:20

A Scope Ratings GmbH hitelminősítő BB besorolású minősítést adott a Hell Energy Magyarország Kft-nek. A kibocsátó minősítése szerint a cég kilátásai stabilak, így beszállhat a Magyar Nemzeti Bank által meghirdetett vállalati kötvényvásárlási programba – írja a Scoperatings.com nyomán az origo.

A Scope Ratings GmbH hitelminősítő BB minősítést adott a magyarországi székhelyű energiaital-gyártónak, kilátásait stabilra ítélve, amely ezzel megfelelt a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által meghirdetett vállalati kötvényvásárlási program feltételeinek.

A hitelminősítő értékelése szerint a társaság piacvezető az energiaital-szegmensben Magyarországon és nyolc másik országban, elsősorban Közép- és Délkelet-Európában. A fenntartható EBITDA ráta 15 és 20 százalék közt lehet, ami összhangban áll az ágazati versenytársakéval.

A Scope a vállalat üzleti kockázati profilját „BB+”-ként értékeli, pénzügyi kockázati profilját pedig „BB-“-ként.

A Scope a pénzügyi előrejelzés alapján arra számít, hogy a Hell Energy 28,5 milliárd forint értékű, tízéves lejáratú vállalati kötvényt bocsáthat ki a Magyar Nemzeti Bank számára a Növekedési Kötvényprogram keretében. (origo)

Kapcsolódó cikkeink