Mikrosörfőzdét épít a Pilsner Urquell

Szerző: Ipacs Tamás Dátum: 2020. 06. 16. 09:01

Pivovar Proud lesz a neve annak a kisüzemi sörfőzdének, amit a Pilsner Urquell épít az egykori sörgyári erőmű ipari műemlék épületében – olvasatuk a hetediklepcso.blog.hu-n –, a Mže és a Radbuza folyók összefolyásánál. Az 1907-ben épített erőmű amellett, hogy 130 villanymotort, 120 ívlámpát és 6200 izzólámpát működtetett a sörgyárban egykor, még a város számára is szolgáltatott energiát.

Gyári képeslap a 20. század elejéről, rajta többek között az erőmű képével

A tervek szerint a tavaly szeptemberben megkezdett munkák első fázisaként a sörfőzdét már idén ősszel átadják, jövőre pedig a főzdéhez szorosan csatlakozó étterem és bár, valamint az egykori erőműcsarnokban egy multifunkcionális tér is elkészül,
Bár a Pivovar Proud a Pilsner Urquell tulajdonában áll majd, önálló cégként fog működni saját vezetőséggel és munkatársakkal. A sörfőzdében elsősorban „saját fejük után” fogják készíteni a söröket, de természetesen kiszolgálják majd az anyacég technológiai kísérleti igényeit is. A projekt megálmodói egy olyan teret, fórumot szeretnének létrehozni, ahol változatos söröket kortyolgatva, különféle helyekről érkező sörfőzők találkoznak egymással, és a sör iránt elkötelezett fogyasztókkal.

Kapcsolódó cikkeink