Miért fontos, hogy legyen csomagolási szakértője?

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2018. 06. 05. 10:46

A kiszállítás nem akadály többé

Kaiser Food Kft. a fenséges húskészítményfalatok gyártója, innovatív termékfejlesztéseivel Közép-Kelet-Európa egyik vezető húsipari vállalata. Titkuk a magas minőségi színvonalú, markáns, egyedi ízvilág. Termékeit hazai és külföldi piacon egyaránt keresik.

A Kaiser Food azzal kereste meg cégünket, a DS Smith Packaging Hungaryt, hogy az exportra szánt száraz rúdszalámi – melyet a csemegepultban szeletelnek fel – biztonságos csomagolását oldjuk meg.

Feladat

Nehéz a szalámi csomagolási megoldása oly módon, hogy a saját súlya miatt ne sérüljön a termék, a szállítás biztonságos legyen, ugyanakkor a dolgozók számára könnyen kezelhető ki- és becsomagolást tegyen lehetővé. A biztonságos szállítás elengedhetetlen követelménye a kiváló minőségnek. A korábbi csomagolási megoldás használatakor az egymásra helyezett termékek könnyen összenyomódtak, és a dolgozóknak sem tetszett.

Amire összpontosítottunk

Szigorúan a teljes ellátási lánc mentén gondolkodtunk. A terméket helyben csomagolják, raktározzák, majd szállítják, ahol semmi probléma nem adódhat, fontos a szállítási biztonság. Súlyokat, méreteket számoltunk, próbamintákat küldtünk, helyszíneltünk, ellenőriztük a raklapozást is. A Kaiser Food a szalámiméreteket a csomagolási módok szerint változtatta. Igen szoros együttműködéssel, komplex szemlélettel dolgoztunk, és optimalizáltuk a csomagolási folyamatot, és egy workshop keretében, melyet a budapesti
PackRight Centerünkben tartottunk, irányt mutató, proaktív megoldási alternatívákat vázoltunk fel.

Eredmény

Forradalmian új csomagolási megoldás. A rúdszalámi függőleges elhelyezése a dobozban, rekesztékek között. Így a súly és az alak miatt elkerülhető a legyező effektus, azaz megakadályozható, hogy kidőljön a termék. Felül nyitott, különálló tetővel rendelkező, belül rekesztékkel ellátott doboz, fél raklapos megoldással újrahasznosított alapanyagból készült hullámkartonból.

Előny

z Nem deformálódik a termék.

z Biztonságos csomagolás.

z Biztonságos szállítás exportra, egészen a pultig.

z Kevesebb munkaerővel lehet elvégezni a becsomagolást.

z Könnyebb, gyorsabb be- és kicsomagolás, hatékonyságnövelés.

z Az első szállítások eredményei nagyon pozitívak, az innovatív csomagolási megoldás növelte a Kaiser Food értékesítését és csökkentette üzleti kockázatát.

www.dsmithpackaging.hu(x)

A megfelelő kialakítású csomagolás növeli az értékesítést, csökkenti a költségeket és fenntarthatóbbá teheti vállalata működését. Konzultáljon a DS Smith csomagolási stratégáival! sales.hungary@dssmith.com

We are # PackagingStrategists, delivering results.

Címkék: ,

Kapcsolódó cikkeink