Mérhetővé tették a magyarországi nagyvállalatok hírnevét

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 08. 10. 00:07

Elkészült a legnagyobb magyarországi vállalatok reputációs rangsora – a B&P BrandAktív az elmúlt két hónapban a nemzetközi gyakorlatot követve megvizsgálta és megmérte 40 vezető hazai cég társadalmi megítélését.

A lista élén multinacionális vállalatok végeztek. Első lett az Audi Hungária Kft, melyet a rangsorban a GE Hungary Ipari és Kereskedelmi Zrt, a Vodafone Magyarország Mobil Távközlési Zrt.és a Nestlé Hungária Kft követ. A legjobb reputációjú magyar vállalat a Richter Gedeon Vegyészeti Gyár Nyrt. lett az ötödik helyen. A legkedvezőbb megítélésű iparágnak hazánkban a távközlés bizonyult, míg a legkevésbé jó reputációval a közlekedési vállalatok bírnak.
Néhány helyezett a teljesség igénye nélkül: 9. lett a Coca-Cola HBC Magyarország Kft, 17. a Pick Szeged Zrt., 26. a Spar Magyarország Kereskedelmi Áruház, 36. a Tesco-Global Áruházak Zrt.
A felmérés során a B&P BrandAktív öt olyan dimenzió mentén vette górcső alá a cégek megítélését, amelyek a reputáció minden aspektusát és problémáját lefedik: a vezetés, a vállalati polgárság, a hitelesség, az elismertség és az érzelmi közelség.

Kapcsolódó cikkeink