Melyik a legintelligensebb vállalat 2015-ben?

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 04. 09. 11:25

Idén újra megrendezésre kerül az „Év intelligens vállalata” verseny. A díjat az a cég kaphatja, amelyik által delegált munkavállalói csapat tagjainak az intelligenciahányados-átlaga a legmagasabb.

intelligensA verseny az „Év intelligens vállalata” címért folyik majd, melyet ezek után büszkén viselhet, kommunikálhat a nyertes. A díjat a Mensa HungarIQa adja át, vagyis a legmagasabb intelligenciájú emberek klubja. Ez a szervezet százharmincezer tagot számlál szerte a világon, amelyből több mint 1300-an Magyarországon élnek. A Mensa célja az intelligencia népszerűsítése, az intelligenciára vonatkozó kutatások támogatása, valamint ösztönző közeg biztosítása tagjai számára.

Ez a verseny is az intelligencia népszerűsítéséért született. A feladat egyszerű: a versenyben induló vállalatot képviselő csapat tagjainak a legmagasabb intelligenciaátlagot kell elérnie a két fordulóban. Az első lépcső egy online teszt lesz, amelyen a legjobb eredményt írókat kérik fel a második lépcsőben való részvételre. A második lépcső már személyes jelenlétet igénylő, hivatalos Mensa teszt lesz. Ezeket a teszteket az ország több pontján, több időpontban is meg lehet majd írni, sőt a nagyvállalatok, akik többtucat munkavállalóval neveznek, akár külön időpontot és helyszínt is igényelhetnek.

A szervezők természetesen vigyáznak a munkavállalók személyiségi jogaira és a vállalat jó hírnevére is. Ez annyit jelent, hogy kizárólag a versenyben részvevő munkavállalók tudhatják meg a saját eredményüket, a cégek vezetői és a közvélemény pedig majd csak legjobb 10 vállalat, s majd a díjátadón a legjobb három vállalat nevét.

Tavaly, a díj odaítélésének első évében 18 vállalat mindösszesen 509 munkavállalót delegált a versenybe, akik közül 183 fő érte el a Mensa szintet, vagyis a legmagasabb, az emberiség 2%-ra jellemző intelligenciahányadost.

A szervezők két díjat is átadtak, egyet a 100 fő alatti munkavállalót foglalkoztató KKV-, egyet pedig nagyvállalati kategóriában. A KKV kategória győztese az iData Kft. lett, amely 2005 óta foglalkozik műholdas nyomkövető, útvonal nyilvántartó, járműkövető és lopásvédelmi rendszerek fejlesztésével, gyártásával, üzemeltetésével és értékesítésével. A nagyvállalati kategória I. helyezettje pedig az Ericsson Magyarország Kft. lett, a világ legnagyobb, mobil kommunikációs hálózati berendezéseket gyártó cégének hazai leányvállalata.

Kapcsolódó cikkeink