Megnyílt a 4. Kézműves Magyar Ízek Vására

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 11. 16. 10:18

Péntek délelőtt, a már-már megszokott módon, harangkongatással nyitották meg a 4. Kézműves Magyar Ízek Vásárát, ahol a tradicionális ételeket és gasztronómiai különlegességet kóstolhatnak meg az érdeklődők. A már megszokott 120 termelő által előállított 5000 íz, a több mint 100 féle hurka, kolbász és a 30 féle újbor mellett olyan újdonságokat is meg lehet majd kóstolni, mint a kalocsai paprikás csokoládé, a szilvalekváros kolbász és a legelső, 75 éves recept alapján elkészített Rákóczi túróslepény is. A rendezvényen számos színpadi program is várja az érdeklődőket.

Szombaton délelőtt sztárok főznek a színpadon, valamint a gyerekeknek az Alma együttes ad koncertet. Délután Rákóczi túrós kóstoló, házibeigli készítés, pezsgő- és pálinkakoktélok, valamint a Borra-való együttes gondoskodik a jó hangulatról.

A nyitórendezvényen Erdei Zsolt a MIKSZ és a HEGYEM jótékonysági nagykövete, és Pap Krisztián, a vásárt rendező MIKSZ vezérigazgatója közösen adták át a 200 kg kolbászt a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat képviselőinek. Ehhez a mennyiséghez a vásáron kijelölt helyeken bárki hozzáadhat bármilyen tartós élelmiszert. A szervezők célja az 1 tonna élelmiszer összegyűjtése.

A vásár a már megszokott minőségben, méretben, azonban kicsit más elrendezésben várja a látogatókat.

Kapcsolódó cikkeink