A világ gazdagabb országaiban egyre több vendéglátóhelyen találkozunk szűrt vízzel. Itthon még kevesen alkalmazzák ezeket sokrétűen, pedig a vízkezelő berendezésekkel hosszabb lehet a költséges konyhai gépek élettartama, és csökkenthető a hulladék mennyisége is, hiszen nincsenek PET-palackok, és a szállításuk közben keletkezett károsanyag-kibocsátással sem terheljük a környezetet.
Az év elején nyílt budapesti el Asador de Pata Negra étteremben júliustól olyan korszerű vízkezelő technológiákat alkalmaznak, amilyet Magyarországon eddig nem. A hagyományos és modern spanyol konyhát ötvöző étteremben a konyhai folyamatokhoz és a főzéshez használt víz tisztított, de a vendégek is szűrt vízzel olthatják szomjukat. A magnéziummal dúsított vizet különleges, egyedi üvegben szolgálják fel, az értékesítéséből befolyt összeg egy részét pedig a tulajdonosok a Gyermekétkeztetési Alapítványnak adományozzák. //
Kapcsolódó cikkeink
Ismét kinyit a Jövő Áruháza a SIRHA Budapest kiállításon! (1. rész)
Március 5-7. között a SIRHA Budapest kiállításon várja látogatóit a…
Tovább olvasom >32 és fél tonna adományt gyűjtöttek össze az Auchan vásárlói a Magyar Vöröskeresztnek
Rekordmennyiségű adományt, a tavalyinak majdnem a dupláját tudta összegyűjteni a…
Tovább olvasom >Több mint nyolcszáz kilogramm tartós élelmiszert gyűjtött a MÁV-Volán-csoport
Több mint nyolcszáz kilogramm tartós élelmiszert gyűjtött a MÁV-Volán-csoport, a…
Tovább olvasom >További cikkeink
MSZÉSZ: Április 8-ig lehet kitölteni a HOTREC kérdőívet
A HOTREC (európai tagországok szállodai és éttermi szövetségeinek ernyőszervezete) felmérést…
Tovább olvasom >Megint egy Walmart-csokor! – A nap képe
Az amerikai üzletláncból származó „szokásos” képsorozatunk természetesen most sem Walmart-specifikus,…
Tovább olvasom >Fagylalt(kiszerelés?) – A nap videója
Kis fantáziával könnyű elképzelni, hogy így a pultosból is költő…
Tovább olvasom >