Megszűnik a rendkívüli jogrend, új törvény jön Magyarországon

Szerző: Trademagazin Dátum: 2020. 05. 21. 10:51

Jövő hét kedden megszűnik a rendkívüli jogrend, és egy új törvény lép életbe – mondta el a mai napon tartott Kormányinfón Gulyás Gergely. A miniszterelnökséget vezető miniszter kiemelte, az eddig járványügyi intézkedés sikeres volt, de ez az eredmény törékeny, ezért fontos, hogy a védekezési szabályokat betartsuk.

Gulyás Gergely szerint az eddig járványügyi intézkedés sikeres volt, de ez az eredmény törékeny, ezért fontos, hogy a védekezési szabályokat betartsuk. Felhívta a figyelmet, hogy meglátásuk szerint ugyan a fertőzöttek száma vitatott a tesztelések miatt, de a halálozási adatok objektív tényezők, így szerinte még Közép-Európán belül is jól állunk.

Jövő kedden érkezik egy törvény, amelyben megszűnik a rendkívüli jogrend

– jelentette be Gulyás. Hozzátette: “A szükséges intézkedések azonban maradnak, így például az Operatív Törzs is folytatja működését.” Kiemelte, hogy számtalan intézkedés van, ami túlmutat a rendkívüli jogrenden. Ehhez kell egy törvény, ami fenntartja ezeket (például az okmányok meghosszabbításának határidejének kitolása). Azt viszont újságírói kérdésre kiemelte Gulyás, hogy “A különleges jogrend visszatérhet, de nem szeretnénk, hogy így legyen.” Mint mondta, nem tudhatjuk egyelőre, hogy a járványhelyzet ezt szüskégessé teszi-e, de csak akkor lépik meg, ha erre szükség lesz.

Még több információ itt…

Kapcsolódó cikkeink