Megszabadul a műanyagtól a Huggies

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2019. 10. 28. 11:07

A következő öt éven belül, a Huggies nedves törlőkendőinek csomagolásából teljesen eltűnnek a környezetet terhelő műanyagok – írja az Independent nyomán az origo.

A bébi- és gyermekápolási termékeket gyártó vállalat magát a vezető babatörlőkendő márkaként határozza meg, és bejelentésében azt állítja, a változtatással a következő években 1600 tonna műanyaghulladéktól szabadítja meg, igaz, egyelőre csak a brit kiskereskedelmet. A cég azt is közölte, átalakítja a csomagolási logikáját is, és a több csomagból álló úgynevezett multipack-okról szintén eltávolítja a külső, műanyagból készült ragasztószalagokat és hasonló anyagokat.

A cégnél elmondták: piackutatási eredményeik szerint a kisgyerekes anyukák számára fontos a környezettudatos magatartás, ugyanakkor nem szeretnének lemondani a törlőkendők jelentette kényelemről sem.

A Huggies megrendelésére készült felmérés szerint a brit szülők 85 százaléka, naponta átlagosan 24 darab törlőkendőt használ el.

Ez egy évre vetítve, 8760-at jelent. Más számítások szerint ez Angliában évi 14,8 milliárd darab törlőkendő felhasználását jelenti.

A termékcsoportra tehát óriási igény van.

A vállalat azt is közölte, fenntarthatósági lépéseik okán, már sikerült 50 százalékkal csökkenteniük a törlőkendők gyártása során felhasznált műanyag mennyiségét. Ezzel közlésük szerint már 2019 végéig 50 tonna műanyagot takarítottak meg.

A cégnél azt is bejelentették, hogy – együttműködve környezetvédelmi és fenntarthatósági kezdeményezésekkel és szervezetekkel – öt éven belül szeretnék elérni azt, hogy termékeik csomagolása teljes egészében újrahasznosítható anyagokból álljon. (origo)

Kapcsolódó cikkeink