Megnyitotta kapuit a Szamos új büszkesége

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 11. 30. 11:54

November 29-én megnyitotta kapuit a Vörösmarty téri Szamos Gourmet Ház, amely egyszerre cukrászda, kávézó és csokoládé manufaktúra. Új üzletében a Szamos bepillantást enged vendégei számára a kézműves bonbonkészítés folyamatába, és azt is megtudhatjuk végre, hogyan kerül a levegő a csokimikulásba és hogy kicsoda Artúr.

„A Szamos Gourmet Ház megnyitóján a család négy generációja volt jelen – mondta el Kelényi Gyula, a Szamos cégbirodalom vezetője, és egyik tulajdonosa. Az alapító Szamos Mátyás 90 éves felesége és dédunokái egyaránt itt voltak ezen a számunkra fontos napon. Úgy érezzük, az új üzletünkben benne van minden, ami Szamos, az értékek, amelyeket képviselünk. A kézzel készült bonbon, sütemények, marcipánok, minden a legjobb anyagokból és minőségben készítve, ezek olyan értékek, amelyeket büszkén vállalunk.”

A Szamos új zászlóshajója a Gourmet Ház több, mint egy hagyományos cukrászda szép környezetben. Itt éppúgy megtalálja a helyét a kisgyerekes pár és a laptopos üzletember. Az állandó reggeli étlapon mindenki talál kedvére valót, az egyszerű kávé-sütemény párostól a tartalmas angol reggeliig. Délben a konyha a szezonalitásnak megfelelő ebédmenüt és bisztrójellegű a’la carte fogásokat kínál, a konyha főnöke Sándor Csaba chef, míg a jó kávéról Kovács Judit barista gondoskodik.

A cukrászda a klasszikus választék mellett kínál franciás és az osztrák-magyar monarchiára jellemző édességeket, tányérdesszerteket egyaránt. Az új üzlet tervezésekor a Szamos lehetőséget teremtett arra, hogy eddig rejtett műhelytitkokba nyerjünk bepillantást. A kézműves bonbonmanufaktúrát a megnyitón Máthé Barnabás Csokoládémester mutatta be, aki többek között rózsás, málnakrémes és teás bonbonokat varázsolt a vendégek elé. A teljes bonbonkínálat legalább 40 féle ízből áll, így karácsony előtt érdemes lehet megjegyezni, az egyedi bonbonválogatás kapós ajándék mostanában.

Az étlapon olyan egyszerű fogásokat találunk, mint a saláták és bagettek, gulyás, és egy különlegesség: a chilis, csokis bélszín. A napi ebédmenü korlátozott mennyiségben készül, szezonális, és dél és három óra között kínálják.

Kapcsolódó cikkeink