Megkönnyítik az internetes vásárlást a német mobiltársaságok

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2019. 08. 22. 11:01

A vezető német mobiltársaságok Mobile Connect néven közös szolgáltatást indítanak, amelynek segítségével e-mail-cím és jelszó megadása nélkül, a telefonszámmal lehet portálokra csatlakozni, ami megkönnyítheti az internetes vásárlást – írja a piacesprofit.hu.

A szolgáltatás a nagy amerikai cégekkel veszi fel a versenyt. A Facebook és a Google használói ismeretesen fiókjukkal már régen tudnak jelszó nélkül bejelentkezni más oldalakra és hasonló rendszer bevezetését tervezi az Apple is.

Az egyébként versengő Deutsche Telekom, a Vodafone és a Telefónica közösen nyújtja az új szolgáltatást, jelentette a Der Spiegel. A műszaki hátteret a Verimi biztosítja. Annak ügyfelei között van a Telekom mellett a Lufthansa, az Allianz Biztosító, a Deutsche Bank és a Springer médiakonszern.

Az ügyfél mobil-számával jelentkezik be az interneten, majd ellenőrző sms-t kap a rendszertől és azt telefonján nyugtázva beléphet a kívánt oldalra. A szervezők szerint a módszer alkalmazásával több és gyorsabb lesz az internetes vásárlás és csökken a csalások veszélye. A Mobile Connectet már a világ 40 országában alkalmazza 70 mobil-szolgáltató. (piacesprofit.hu)

Kapcsolódó cikkeink