Megkezdődött az állami földek értékesítése

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 10. 13. 11:30

A Nemzeti Földalapba tartozó, 3 hektár alatti földterületek meghirdetésével kedden megkezdődött az állami földek egy részének eladása magyar gazdáknak a Földet a Gazdáknak Program folytatásaként – közölte a Földművelésügyi Minisztérium az MTI-vel.

buza2

A tájékoztatás szerint a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) október 13-án mintegy 2700 – 3 hektár alatti – földrészlet hirdetményét jelentette meg a honlapján (www.nfa.hu), október 15-én pedig további 3700 megvásárolható földrészlet adatait teszi közzé a szervezet.

Az FM közlése szerint ezzel egyidejűleg nyilvánosságra hozzák a további értékesítésbe vonható mintegy 25 200 földrészlet listáját, majd folyamatosan teszi közzé a hozzájuk kapcsolódó értékesítési hirdetményeket.

A 3 hektárnál nagyobb, nyilvános árverésen értékesíteni tervezett földrészleteket tartalmazó árverési hirdetmények október 15-én jelennek meg, amelyek elsőként hat, majd folyamatosan az összes megyére vonatkozóan megtekinthetők lesznek az NFA honlapján és a megyei kormányhivatalokban – közölte a Földművelésügyi Minisztérium. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink