Megint egy új fánkfajta – A nap képe

Szerző: Trademagazin Dátum: 2019. 11. 08. 10:10

Egy amerikai-kanadai cukrásznak Japánban nagyon megtetszett a Mochi (ejtsd: mocsi) nevű, egy különleges rizsfajtából készített tradicionális édesség, amit – ha leegyszerűsítve fogalmazzuk meg – „hazavitt”, keresztezte az amerikaiak által nagyon kedvelt fánkkal, és megalkotta a dochit (a doughnut és a mochi szó keresztezése), aminek a népszerűsége ha távol is áll a New York-i Dominique Ansel cronut nevű „hibridjének” kultuszától, de a termékre Seattle-ben üzletet építő Jason Le-nek ismertséget és anyagi sikert hozott. A dochi ízében, cukor- és zsírtartalmában alig különbözik a fánktól, annál inkább állagában: a mochi-vonalról hozott sűrű zselére hajazó, rugalmas tészta teszi igazán meglepővé.

Címkék:

Kapcsolódó cikkeink